Daftar Kursus Sulaman Manik Di Sungai Petani

Daftar Kursus Sulaman Manik Di Sungai Petani

 

 

Adakah anda ingin mencari kursus sulaman manik di sekitar kawasan anda? Adakah anda ingin belajar manik tetapi tidak tahu di mana tempat kursus sulaman manik berhampiran anda? Adakah anda mahu memasuki kursus sulaman manik untuk persediaan untuk menambah nilai kemahiran anda? Atau adakah anda mahu mengikuti kursus sulaman manik di kediaman anda kerana ingin berjinak-jinak dalam dunia seni halus tangan ini?

Dengan lebih 1 dekad pengalaman menerusi dunia seni halus tangan ini, Akademi2u memperkenalkan kursus sulaman manik secara online kepada anda. Kami mempunyai lebih 3587 pelajar yang mendaftar secara atas talain di Akademi2u sehingga 2017. Malah, jumlah ini telah bertambah dari semasa ke semasa setiap waktu tanpa mengira masa.

Untuk makluman, Akademi2u juga telah diambil sebagai rujukan untuk Buku Teks Pendidikan Seni dan Visual Tingkatan Dua. Jadi, bermula daripada tahun tersebut, kami telah mengadakan lebih banyak topik tutorial secara percuma untuk anda mempelajarinya. Topik tutorial percuma ini ditambahkan ke dalam laman sesawang Akademi2u dari semasa ke semasa berdasarkan kehendak dan sumbang saran para pelajar kami.

Oleh yang demikian, anda tidak sahaja mampu mempelajari pelbagai seni kerajinan tangan bersama kami, tetapi anda juga boleh memberikan cadangan topik yang mahu anda dalami.

 

 

Khidmat Kursus Sulaman Manik.

Matlamat kami adalah untuk memberikan khidmat kursus sulaman manik yang berkualiti dan professional untuk memenuhi kemahuan anda. Kami membina pelbagai modul kursus sulaman manik bermula dari segmen manik untuk pemula, segmen manik pertengahan, segmen manik advance, segmen manik crumble serta segmen manik 3D. Kesemuanya boleh anda lihat di halaman topik tutorial jahitan sulaman kraf kami.

Kesemua segmen kursus sulaman manik telah dibahagikan mengikut level kemahiran setiap pelajar bermula dari level kemahiran pemula hingga ke level kemahiran penyulam berpengalaman. Tidak cukup dengan itu, kami telah membina ruangan Forum di dalam platform pada awal 2018 ini untuk anda memulakan perbincangan berkaitan dengan tajuk yang sedang diikuti. Pengajar anda sedia menolong menyelesaikan kebuntuan untuk setiap kemusykilan anda.

Akademi2u sentiasa komited dalam membina perhubungan jangka panjang dengan pelajar kami meskipun selepas selesai mengikuti kursus sulaman manik bersama kami. Ini amat relevan dengan pegangan kami iaitu pembelajaran sepanjang zaman yang membolehkan kami membantu pelajar kami untuk lebih sukses dalam dunia kerajinan tangan ini.

Tidak kira, samada anda mahu mengikuti kursus sulaman manik hanya sekadar memenuhi masa lapang atau untuk menjana pendapatan, Akademi2u adalah platform yang terbaik. Ini disebabkan anda boleh mempelajari sulam manik biarpun tanpa perlu mengikuti kursus sulaman manik secara fizikal. Hanya dengan menggunakan talian internet sahaja, anda sudah mampu mempelajarinya walau di mana jua lokasi anda.

Adapun, sekiranya anda hendak mendaftar kursus sulaman manik secara fizikal, dan jarak lokasi atau masa bukanlah menjadi bebanan anda, maka anda boleh terus melayari laman web Akademi Sulaman Sri Classic. Di Akademi Sulaman Sri Classic, terdapat pelbagai kursus sulaman manik yang boleh diikuti secara fizikal. Akademi Sulaman Sri Classic menyediakan kursus sulaman manik secara orang perseorangan tanpa ada pelajar lain. Dalam erti kata lain, anda akan menuntut ilmu secara peribadi bersama tenaga pengajar Sri Classic secara solo. Sesi kursus sulaman manik secara group turut disediakan atas jemputan penganjur sahaja.

Jikalau jarak lokasi atau waktu merupakan kekangan anda untuk mempelajari seni kemahiran ini, maka pembelajaran secara online di Akademi2u adalah pilihan yang terbaik. Anda boleh mempelajari apa jua tutorial seni kerajinan tangan yang disediakan di sini secara online walau di mana jua lokasi anda.

Tenaga Pengajar Kursus Sulaman Manik Berpengalaman

Tenaga pengajar Akademi2u merupakan pengajar berpengalaman dalam sektor ini untuk memastikan setiap modul yang dibina adalah berkualiti dan menepati kehendak pasaran semasa. Kami yakin, pengalaman adalah pendidik yang paling berkesan. Apatah lagi jika ia merupakan pengalaman yang ditimba menerusi penglibatan aktif dalam sesuatu industri seperti industri kerajinan halus tangan ini. Inilah pengalaman yang tidak mustahil dapat dijual beli.

Sebab itu terdapat segmen tip dan rahsia yang diselitkan dalam setiap modul untuk membantu memberikan kefahaman yang lebih jelas kepada peserta. Segmen tip dan rahsia ini diperkenalkan dengan harapan peserta tidak mengulangi kesilapan dan kesalahan yang bakal dilakukan ketika mana mempraktikkan teknik yang dipelajarinya.

Malah kesemua modul pembelajaran telah disusun dengan step yang mudah diikuti bagi memastikan setiap peserta memahaminya secara total. Kesemua ini adalah hasil daripada pengalaman tenaga pengajar bertahun-tahun lamanya dalam industri kerajinan halus tangan ini. Kami tidak utamakan teori pembelajaran. Adapun sebaliknya, kami lebih mengambil kira konsep praktikal dalam segenap sesi pembelajaran kami di Akademi2u ini.

Apa Kata Pelajar Kami

show-testimonials alias=’Homepage Testimony’

Bahan Mengajar Berkualiti.

Untuk memastikan kualiti pembelajaran sentiasa dijaga, kesemua modul telah diselaraskan dalam bentuk online video. Ia dirakam dan disunting secara professional dengan paparan video yang jelas dan menarik. Setiap segmen video telah dipecahkan mengikut modul bagi menyenangkan peserta menerima kesemua input modul dengan baik.

Setiap video telah dirakam dengan audio yang jelas secara professional. Percaya atau tidak, paparan video yang cantik akan menjadi hambar jikalau audio yang dimuatkan di dalam video adalah tidak jelas. Justeru, dalam memastikan bahan mengajar kami di jamin kualitinya, video dan audio setiap sesi pembelajaran telah dirakam dan disunting secara professional oleh team production kami.

Bahan pembelajaran untuk dimuat turun juga disediakan dalam bentuk pdf atau ebook. Setiap pelajar boleh memuat turun bahan-bahan mengajar untuk tujuan rujukan di kemudian hari.

Gamification.

Kami turut membangunkan sistem gamification di dalam platform ini semenjak pertengahan 2018. Gamification bermaksud proses mengambil sesuatu yang sudah ada – laman web, aplikasi perusahaan, komuniti dalam talian – dan mengintegrasikan mekanik permainan ke dalamnya untuk memotivasi penyertaan, pembabitan aktif, dan kesetiaan. Di mana setiap pergerakan peserta di dalam platform akan diberikan point.

Point ini boleh dikumpul dari semasa ke semasa. Di mana, kami telah masukkan produk bonus yang hanya boleh ditebus milik secara percuma menggunakan mata ganjaran anda. Produk bonus ini tidak akan dikeluarkan di dalam mana-mana topik tutorial kami selepas atau sebelum ini.

Jadi, untuk mendapatkan produk bonus ini, anda perlu mengumpul seberapa banyak point yang boleh dengan sentiasa aktif, berbincang, menyempurnakan tutorial, memberikan cadangan topik baharu dan sebagainya.

Lagi banyak anda berinteraksi di dalam platform, makin bertambah point yang bakal dikumpul.

Sijil Tamat Disediakan.

Setiap kursus sulaman manik tidak akan sempurna tanpa memberikan sijil tamat kepada para peserta. Untuk pengetahuan anda sijil tamat akan diberikan setelah anda menghabiskan kesemua modul yang dimuatkan di dalam kursus sulaman manik yang anda ikuti.

Sijil-sijil ini boleh di download dan dihebahkan di dalam media sosial anda untuk menghebahkan tahap pencapaian anda dalam topik yang telah dipelajari. Malah, dengan sijil ini, anda boleh menjadikannya sebagai sijil tambahan untuk referens skill anda. Pastinya anda dapat menambah nilai kemahiran anda walaupun anda mempelajarinya untuk sekadar hobi ataupun untuk menjana pendapatan sampingan anda.

Kami menyediakan khidmat kursus sulaman manik yang terbaik untuk anda menguasai dan mempelajari kemahiran ini walau di mana jua anda berada. Terima kasih kerana meluangkan waktu untuk mempelajari tentang Akademi2u. Kami sentiasa bersedia untuk bekerjasama dengan anda.

WhatsApp kami di 013-9854461 untuk pertanyaan selanjutnya.

Akademi2u

Kursus Online Sulaman dan Jahitan Akademi2u

Kursus Sulaman Manik di Sungai Petani Kedah