Daftar Kursus Sulaman Manik Di Jitra

Daftar Kursus Sulaman Manik Di Jitra

 

 

Adakah anda ingin mencari kursus sulaman manik di berdekatan kawasan kediaman anda? Adakah anda mahu belajar manik tetapi tidak tahu di mana lokasi kursus sulaman manik berhampiran anda? Adakah anda mahu memasuki kursus sulaman manik sebagai persediaan untuk menambah nilai kemahiran anda? Atau adakah anda mahu mengikuti kursus sulaman manik di kawasan kediaman anda kerana ingin berjinak-jinak dalam dunia seni kerajinan tangan ini?

Dengan lebih 1 dekad pengalaman menerusi dunia seni kerajinan tangan ini, Akademi2u memperkenalkan kursus sulaman manik secara online buat anda. Kami mempunyai lebih 3587 peserta yang mendaftar secara atas talain di Akademi2u sehingga 2017. Malah, jumlah ini bertambah dari semasa ke semasa setiap waktu tidak mengira masa.

Adapun, Akademi2u juga telah menjadi bahan rujukan untuk Buku Teks Pendidikan Seni dan Visual Tingkatan Dua. Justeru, bermula daripada tahun 2017, kami telah memasukkan lebih banyak topik secara percuma untuk anda mempelajarinya. Topik tutorial percuma ini dimasukkan ke dalam platform Akademi2u dari semasa ke semasa mengikut cadangan dan permintaan para pelajar kami.

Oleh itu, anda tidak sahaja boleh mempelajari apa jua seni kerajinan tangan bersama kami, bahkan anda juga mampu memberikan sumbang saran topik yang mahu anda pelajari.

 

 

Khidmat Kursus Sulaman Manik.

Matlamat kami adalah untuk memberikan servis kursus sulaman manik yang terbaik dan berkualiti untuk memenuhi kehendak anda. Kami menyediakan aneka modul kursus sulaman manik bermula dari kurikulum manik untuk pemula, kurikulum manik pertengahan, kurikulum manik advance, kurikulum manik crumble serta kurikulum manik 3D. Kesemuanya boleh anda lihat di halaman topik tutorial jahitan sulaman kraf kami.

Adapun kesemua kurikulum kursus sulaman manik telah dicerakinkan mengikut level setiap peserta bermula dari level pemula hingga ke level penyulam berpengalaman. Tidak cukup dengan itu, kami telah menyediakan ruangan Forum di dalam platform pada awal tahun 2018 ini untuk pelajar memulakan diskusi berkaitan dengan kemahiran yang sedang diikuti. Pengajar anda sedia menolong menyelesaikan kebuntuan untuk setiap kemusykilan anda.

Akademi2u sentiasa prihatin dalam membina perhubungan yang professional dengan peserta kami meskipun selepas tamat mengikuti kursus sulaman manik bersama kami. Ini amat bersesuaian dengan pegangan kami iaitu pembelajaran sepanjang zaman yang membolehkan kami menolong peserta kami untuk sukses dalam dunia seni kerajinan tangan ini.

Tidak kira, samada anda hendak mengikuti kursus sulaman manik hanya sekadar memenuhi masa lapang atau untuk pengetahuan, Akademi2u adalah platform yang terbaik. Ini kerana anda boleh mempelajari sulam manik biarpun tanpa perlu mengikuti kursus sulaman manik secara fizikal. Hanya di hujung jari sahaja, anda sudah boleh mempelajarinya walau di mana jua tempat tinggal anda.

Sebaliknya, jika anda mahu mengikuti kursus sulaman manik secara fizikal, dan jarak lokasi atau masa bukanlah menjadi bebanan anda, maka anda boleh terus melayari laman web Akademi Sulaman Sri Classic. Di Akademi Sulaman Sri Classic, terdapat pelbagai kursus sulaman manik yang boleh diikuti secara fizikal. Akademi Sulaman Sri Classic mengadakan kursus sulaman manik secara one to one basis tanpa ada pelajar lain. Dalam erti kata lain, anda akan menuntut ilmu secara peribadi bersama tenaga pengajar Sri Classic secara solo. Sesi kursus sulaman manik secara group turut disediakan atas jemputan penganjur sahaja.

Adapun jarak lokasi atau kesibukan masa merupakan bebanan anda untuk mempelajari seni kerajinan tangan ini, maka sesi pembelajaran secara online di Akademi2u adalah pilihan yang terbaik. Anda mampu mendaftar diri apa jua topik seni kerajinan tangan yang dipaparkan di sini secara online tidak kira di mana jua anda berada.

Tenaga Pengajar Kursus Sulaman Manik Berpengalaman

Tenaga pengajar Akademi2u merupakan tenaga pengajar yang berpengalaman dalam sektor ini untuk memastikan setiap modul yang dibangunkan adalah berkualiti dan menepati kehendak pasaran semasa. Kami yakin, pengalaman adalah guru yang terbaik. Apatah lagi jika ia merupakan pengalaman yang ditimba melalui sesuatu industri seperti industri kerajinan tangan ini. Inilah pengalaman yang tidak boleh dijual beli.

Oleh itu terdapat modul rahsia dan tip yang dimasukkan dalam setiap modul untuk menolong memberikan pengetahuan yang lebih jelas kepada pelajar. Segmen rahsia dan tip ini diperkenalkan supaya pelajar tidak melakukan kesalahan dan kesilapan yang bakal dilakukan ketika mempraktikkan teknik yang sedang diikutinya.

Malah kesemua modul pembelajaran telah diatur dengan step yang mudah difahami bagi memastikan kesemua pelajar memahaminya seratus peratus. Kesemua ini adalah hasil daripada pengalaman tenaga pengajar bertahun-tahun lamanya dalam industri kerajinan tangan ini. Kami tidak begitu rigid dengan teori pembelajaran. Adapun, kami lebih mengambil kira konsep praktikal dalam setiap sesi pembelajaran kami di Akademi2u ini.

Apa Kata Pelajar Kami

show-testimonials alias=’Homepage Testimony’

Bahan Mengajar Berkualiti.

Bagi memastikan kualiti pembelajaran sentiasa dijaga, kesemua modul telah dipersembahkan dalam bentuk video streaming. Ia dirakam dan diedit secara professional dengan paparan video yang jelas dan berkualiti. Kesemua segmen video telah dipecahkan berdasarkan modul bagi menyenangkan pelajar menerima kesemua input modul dengan lebih berkesan.

Kesemua video telah dirakam dengan audio yang jelas secara professional. Percaya atau tidak, paparan video yang berkualiti akan menjadi hambar sekiranya audio yang dimasukkan di dalam video tidak berkualiti. Jadi, bagi memastikan bahan mengajar kami berkualiti, video dan audio setiap sesi pembelajaran telah dirakam dan disunting secara professional oleh team production kami.

Bahan sisipan pembelajaran untuk dimuat turun juga disediakan dalam bentuk pdf atau ebook. Setiap pelajar boleh mendownload bahan-bahan tersebut untuk tujuan rujukan di kemudian hari.

Gamification.

Kami turut membangunkan sistem gamification di dalam platform ini semenjak pertengahan tahun 2018. Gamification membawa erti proses mengambil sesuatu yang sudah ada – laman web, aplikasi perusahaan, komuniti dalam talian – dan mengintegrasikan mekanik permainan ke dalamnya untuk memotivasi penyertaan, pembabitan aktif, dan kesetiaan. Di mana setiap aktiviti peserta di dalam platform akan diberikan point.

Mata ganjaran ini dapat dikumpul dari semasa ke semasa. Di mana, kami telah tambahkan produk bonus yang hanya boleh didapatkan secara percuma menggunakan point terkumpul anda. Produk bonus ini tidak diterbitkan di dalam mana-mana topik tutorial kami selepas atau sebelum ini.

Jadi, bagi mendapatkan produk bonus ini, anda perlu mengumpul seberapa banyak point yang boleh dengan sentiasa aktif di dalam platform, berdiskusi, menyempurnakan tutorial, memberikan cadangan topik baharu dan sebagainya.

Lagi banyak anda berinteraksi di dalam platform, makin bertambah point yang bakal dikumpul.

Sijil Tamat Disediakan.

Sesungguhnya kursus sulaman manik tidak akan sempurna tanpa memberikan sijil tamat kepada para pelajar. Untuk pengetahuan anda sijil tamat akan diberikan setelah anda menyempurnakan kesemua modul yang disediakan di dalam kursus sulaman manik yang anda ikuti.

Sijil-sijil ini boleh di download dan dihebahkan di dalam media sosial anda untuk memaparkan tahap pencapaian anda dalam topik yang telah dipelajari. Malah, dengan sijil ini, anda boleh menjadikannya sebagai sijil tambahan untuk portfolio anda. Pastinya anda dapat menambah nilai kemahiran anda walaupun anda mempelajarinya untuk sekadar hobi ataupun untuk menjana pendapatan sampingan anda.

Kami menyediakan servis kursus sulaman manik yang bermutu untuk anda mempelajari dan menguasai kemahiran ini tidak kira di mana jua anda berada. Terima kasih kerana meluangkan waktu untuk mengetahui tentang Akademi2u. Kami sentiasa bersedia untuk bekerjasama dengan anda.

WhatsApp kami di 013-9854461 untuk pertanyaan selanjutnya.

Akademi2u

Kursus Online Sulaman dan Jahitan Akademi2u

Kursus Sulaman Manik di Jitra Kedah