Daftar Kursus Sulam Manik Di Langkawi

Daftar Kursus Sulam Manik Di Langkawi

 

 

Adakah anda sedang mencari kursus sulam manik di sekitar kediaman anda? Adakah anda mahu belajar manik tetapi tidak tahu di mana tempat kursus sulam manik berhampiran anda? Adakah anda mahu memasuki kursus sulam manik untuk persediaan untuk menambah nilai kemahiran anda? Atau adakah anda mahu mengikuti kursus sulam manik di kediaman anda kerana meminati dunia seni halus tangan ini?

Dengan lebih 10 tahun pengalaman menerusi dunia seni halus tangan ini, Akademi2u memperkenalkan kursus sulam manik secara online buat anda. Kami mempunyai lebih 3587 ahli yang mendaftar dan belajar secara atas talain di Akademi2u sehingga 2017. Malah, jumlah ini menakuk dari semasa ke semasa setiap waktu tanpa mengira masa.

Untuk pengetahuan anda, Akademi2u juga telah diambil sebagai rujukan untuk Buku Teks Pendidikan Seni dan Visual Tingkatan Dua. Untuk itu, bermula daripada tahun 2017, kami telah menawarkan lebih banyak topik secara percuma untuk anda mempelajarinya. Topik tutorial percuma ini ditambahkan ke dalam platform Akademi2u dari semasa ke semasa berdasarkan cadangan dan permintaan para peserta kami.

Oleh itu, anda bukan sahaja mampu mempelajari bermacam-macam seni kerajinan tangan bersama kami, bahkan anda juga boleh memberikan idea tajuk yang mahu anda ikuti.

 

 

Khidmat Kursus Sulam Manik.

Matlamat kami adalah untuk menyediakan servis kursus sulam manik yang berkualiti dan professional untuk memenuhi kehendak anda. Kami menawarkan aneka modul kursus sulam manik bermula dari kurikulum manik untuk pemula, kurikulum manik pertengahan, kurikulum manik advance, kurikulum manik crumble serta kurikulum manik 3D. Kesemuanya boleh anda lihat di halaman topik tutorial jahitan sulaman kraf kami.

Kesemua kurikulum kursus sulam manik telah dibahagikan mengikut tahap kemahiran setiap pelajar bermula dari tahap kemahiran pemula hingga ke tahap kemahiran penyulam berpengalaman. Malah, kami telah membina ruangan Forum di dalam platform pada awal 2018 ini untuk setiap ahli berdaftar memulakan diskusi berkaitan dengan topik yang sedang diikuti. Pengajar anda sedia memberikan jawapan untuk setiap kemusykilan anda.

Akademi2u sentiasa prihatin dalam membina perhubungan yang professional dengan pelajar kami walaupun selepas tamat mengikuti kursus sulam manik bersama kami. Ini amat bertepatan dengan matlamat kami iaitu pembelajaran sepanjang zaman yang membolehkan kami membantu pelajar kami untuk lebih sukses dalam dunia kemahiran berasaskan tangan ini.

Tidak kira, walaupun anda ingin mengikuti kursus sulam manik hanya untuk suka-suka atau untuk pengetahuan, Akademi2u adalah platform yang terbaik. Ini kerana anda boleh mempelajari jahitan manik biarpun tanpa perlu menhadiri kursus sulam manik secara fizikal. Hanya dengan menggunakan internet sahaja, anda sudah mampu mempelajarinya walau di mana jua lokasi anda.

Sebaliknya, jika anda mahu mengikuti kursus sulam manik secara fizikal, dan jarak lokasi atau masa bukanlah satu kekangan kepada anda, maka anda boleh terus melayari laman web Akademi Sulaman Sri Classic. Di akademi tersebut, terdapat aneka kursus sulam manik yang boleh diikuti secara fizikal. Akademi Sulaman Sri Classic mengadakan kursus sulam manik secara one to one basis tanpa ada peserta lain. Maksudnya, anda akan belajar secara peribadi bersama tenaga pengajar Sri Classic secara perseorangan. Sesi kursus sulam manik secara group turut disediakan atas jemputan penganjur sahaja.

Jikalau jarak lokasi atau masa merupakan satu penghalang kepada anda untuk mempelajari seni kemahiran kerajinan tangan ini, maka pembelajaran secara online di Akademi2u adalah pilihan yang terbaik. Anda berupaya mengikuti apa jua topik seni kerajinan halus tangan yang disediakan di sini secara online tidak kira di mana jua lokasi anda.

Tenaga Pengajar Kursus Sulam Manik Berpengalaman

Tenaga pengajar Akademi2u merupakan pengajar yang mempunyai banyak pengalaman dalam industri ini bagi memastikan setiap modul yang telah dibangunkan adalah berkualiti dan menepati kehendak semasa. Kami amat yakin, pengalaman adalah guru yang paling berkesan. Apatah lagi sekiranya ia merupakan pengalaman yang ditimba menerusi penglibatan aktif dalam sesuatu industri seperti industri kerajinan halus tangan ini. Inilah pengalaman yang tidak dapat dijual beli.

Disebabkan itu terdapat segmen tip dan rahsia yang diselitkan dalam setiap modul untuk memberikan pengetahuan yang lebih jelas kepada peserta. Segmen rahsia dan tip ini diketengahkan supaya peserta tidak melakukan kesalahan dan kesilapan yang bakal dilakukan sewaktu mempraktikkan teknik yang dipelajarinya.

Malah semua modul pembelajaran telah diatur dengan step yang mudah difahami bagi memastikan setiap peserta memahaminya secara total. Kesemua ini adalah hasil daripada pengalaman tenaga pengajar bertahun-tahun lamanya dalam industri kerajinan halus tangan ini. Pihak Akademi2u tidak begitu rigid dengan teori pembelajaran. Akan tetapi, kami lebih mengambil kira konsep praktikal dalam setiap sesi pembelajaran kami di Akademi2u ini.

Apa Kata Pelajar Kami

show-testimonials alias=’Homepage Testimony’

Bahan Mengajar Berkualiti.

Bagi memastikan kualiti pembelajaran terpelihara, kesemua modul telah diselaraskan dalam bentuk video. Ia dirakam dan disunting secara professional dengan paparan video yang jelas dan menarik. Setiap segmen video telah dibahagikan berpandukan pecahan modul bagi menyenangkan peserta menerima kesemua info dengan baik.

Setiap video telah dirakam dengan audio yang jelas secara professional. Mahu tidak mahu, paparan video yang berkualiti akan menjadi hambar sekiranya audio yang dimuatkan di dalam video adalah tidak jelas. Jadi, bagi memastikan bahan mengajar kami di jamin kualitinya, video dan audio setiap sesi pembelajaran telah dirakam dan diedit secara professional oleh team production kami.

Bahan pembelajaran untuk dimuat turun juga disediakan dalam bentuk pdf atau ebook. Setiap peserta boleh memuat turun bahan-bahan mengajar untuk tujuan rujukan di kemudian hari.

Gamification.

Kami turut menyediakan sistem gamification di dalam platform ini bermula pertengahan 2018. Gamification bermaksud proses mengambil sesuatu yang sudah ada – laman web, aplikasi perusahaan, komuniti dalam talian – dan mengintegrasikan mekanik permainan ke dalamnya untuk memotivasi penyertaan, pembabitan aktif, dan kesetiaan. Di mana setiap aktiviti anda di dalam platform akan diberikan point.

Point ini dapat dikumpul dari semasa ke semasa. Di mana, kami telah sediakan produk bonus yang hanya boleh didapatkan secara percuma menggunakan point terkumpul anda. Produk bonus ini tidak diterbitkan di dalam mana-mana tajuk tutorial kami selepas atau sebelum ini.

Justeru, untuk menebus produk bonus ini, anda perlu mengumpul seberapa banyak point yang boleh dengan sentiasa aktif, melakukan perbincangan, menghabiskan topik tutorial, memberikan cadangan topik baharu dan sebagainya.

Lagi banyak anda aktif di dalam platform, lagi banyak point yang bakal dikumpul.

Sijil Tamat Disediakan.

Sesungguhnya kursus sulam manik tidak akan lengkap tanpa menganugerahkan sijil tamat kepada para peserta. Untuk pengetahuan anda sijil tamat akan dianugerahkan setelah anda menghabiskan kesemua modul yang terdapat di dalam kursus sulam manik yang anda ikuti.

Sijil-sijil ini boleh dimuat turun dan dihebahkan di dalam media sosial anda untuk menghebahkan tahap pencapaian anda dalam topik yang telah dipelajari. Malahan, dengan sijil ini, anda boleh menggunakannya sebagai sijil tambahan untuk portfolio anda. Pastinya anda akan berjaya menambah nilai kemahiran anda walaupun anda mempelajarinya untuk sekadar hobi mahupun untuk menjana pendapatan sampingan anda.

Kami menyediakan servis kursus sulam manik yang terbaik untuk anda mempelajari dan menguasai seni halus ini walau di mana jua anda berada. Terima kasih kerana meluangkan waktu untuk mempelajari tentang Akademi2u. Kami sentiasa bersedia untuk bekerjasama dengan anda.

WhatsApp kami di 013-9854461 untuk pertanyaan selanjutnya.

Akademi2u

Kursus Online Sulaman dan Jahitan Akademi2u

Kursus Sulam Manik di Langkawi Kedah