Daftar Kursus Sulam Manik Di Jitra

Daftar Kursus Sulam Manik Di Jitra

 

 

Adakah anda mencari kursus sulam manik di berdekatan kawasan anda? Adakah anda mahu menimba ilmu tetapi tidak tahu di mana lokasi kursus sulam manik berhampiran anda? Adakah anda mahu mengikuti kursus sulam manik untuk persediaan untuk menambah skill anda? Atau adakah anda mahu mengikuti kursus sulam manik di kawasan anda kerana ingin berjinak-jinak dalam dunia seni halus tangan ini?

Dengan lebih 10 tahun pengalaman menerusi dunia seni halus tangan ini, Akademi2u memperkenalkan kursus sulam manik secara online buat anda. Kami mempunyai lebih 3587 peserta yang mendaftar dan belajar secara atas talain di Akademi2u sehingga 2017. Malah, jumlah ini menakuk dari semasa ke semasa setiap waktu tidak mengira masa.

Adapun, Akademi2u juga telah menjadi bahan rujukan untuk Buku Teks Pendidikan Seni dan Visual Tingkatan Dua. Justeru, bermula daripada 2017, kami telah menawarkan lebih banyak tutorial secara percuma untuk anda mempelajarinya. Tutorial percuma ini dimasukkan ke dalam laman sesawang Akademi2u dari semasa ke semasa berdasarkan kehendak dan sumbang saran para peserta kami.

Oleh itu, anda bukan sahaja mampu mempelajari pelbagai seni kerajinan tangan bersama kami, bahkan anda juga boleh melontarkan sumbang saran topik yang mahu anda pelajari.

 

 

Khidmat Kursus Sulam Manik.

Tujuan kami adalah untuk memberikan khidmat kursus sulam manik yang berkualiti dan professional untuk memenuhi kehendak anda. Kami memperkenalkan pelbagai modul kursus sulam manik bermula dari segmen manik untuk pemula, segmen manik pertengahan, segmen manik advance, segmen manik crumble serta segmen manik 3D. Kesemuanya boleh anda lihat di halaman topik tutorial jahitan sulaman kraf kami.

Untuk pengetahuan anda, kesemua segmen kursus sulam manik telah dipecahkan mengikut tahap setiap ahli bermula dari tahap pemula hingga ke tahap penyulam berpengalaman. Adapun, kami telah membina ruangan Forum di dalam platform pada awal 2018 ini untuk peserta memulakan perbincangan berkaitan dengan kemahiran yang sedang dipelajari. Pengajar anda sedia membantu dan memberikan jawapan untuk setiap pertanyaan anda.

Kami sentiasa komited dalam membina perhubungan yang professional dengan ahli kami sungguhpun selepas menyempurnakan sesi kursus sulam manik bersama kami. Ini amat relevan dengan konsep kami iaitu pembelajaran sepanjang zaman yang membolehkan kami menolong ahli kami untuk berjaya dalam dunia seni halus tangan ini.

Tidak kira, samada anda hendak mengikuti kursus sulam manik hanya sekadar untuk hobi atau untuk pengetahuan, Akademi2u adalah sumber yang terbaik. Ini disebabkan anda boleh mempelajari manik biarpun tanpa perlu hadir kursus sulam manik secara fizikal. Hanya dengan menggunakan talian internet sahaja, anda sudah mampu mempelajarinya walau di mana jua tempat anda.

Sebaliknya, sekiranya anda hendak mendaftar kursus sulam manik secara fizikal, dan jarak lokasi atau masa bukanlah menjadi bebanan anda, maka anda boleh terus melayari laman web Akademi Sulaman Sri Classic. Di akademi tersebut, terdapat aneka kursus sulam manik yang boleh dipelajari secara fizikal. Akademi Sulaman Sri Classic menyediakan kursus sulam manik secara private coaching tanpa ada peserta lain. Maksudnya, anda akan belajar secara peribadi bersama tenaga pengajar Sri Classic secara solo. Sesi kursus sulam manik secara berkumpulan turut disediakan atas jemputan penganjur sahaja.

Jikalau jarak lokasi atau kesibukan masa merupakan bebanan anda untuk mempelajari seni kemahiran ini, maka pembelajaran secara online di Akademi2u adalah pilihan yang sesuai. Anda berupaya mendaftar diri apa jua tutorial seni kerajinan halus tangan yang dimuatkan di sini secara online walau di mana jua lokasi anda.

Tenaga Pengajar Kursus Sulam Manik Berpengalaman

Tenaga pengajar Akademi2u merupakan pengajar yang mempunyai banyak pengalaman dalam sektor ini untuk memastikan setiap modul yang dibangunkan adalah berkualiti dan menepati kehendak pasaran. Kami amat yakin, pengalaman adalah pendidik yang terbaik. Apatah lagi jika ia merupakan pengalaman yang ditimba melalui penglibatan aktif dalam sesuatu industri seperti industri seni halus tangan ini. Inilah pengalaman yang tidak dapat dijual beli.

Sebab itu terdapat segmen rahsia dan tip yang diselitkan dalam setiap modul untuk memberikan pengetahuan yang lebih jelas kepada pelajar. Segmen tip dan rahsia ini diperkenalkan supaya pelajar tidak mengulangi kesilapan dan kesalahan yang bakal dibuat sewaktu mempraktikkan teknik yang telah dipelajarinya.

Malah setiap modul pembelajaran telah diatur dengan langkah yang mudah difahami bagi memastikan kesemua pelajar memahaminya secara menyeluruh. Kesemua ini adalah hasil daripada pengalaman tenaga pengajar bertahun-tahun lamanya dalam industri seni halus tangan ini. Kami tidak utamakan teori pembelajaran. Adapun sebaliknya, kami lebih mengambil kira konsep praktikal dalam segenap sesi pembelajaran kami di Akademi2u ini.

Apa Kata Peserta Kami

show-testimonials alias=’Homepage Testimony’

Bahan Mengajar Berkualiti.

Untuk memastikan kualiti pembelajaran dijaga, kesemua modul telah diselaraskan dalam bentuk video streaming. Ia dirakam dan diedit secara professional dengan paparan video yang jelas dan menarik. Kesemua segmen video telah dipecahkan berpandukan pecahan modul bagi memudahkan pelajar menerima kesemua maklumat dengan berkesan.

Kesemua video telah dirakam dengan audio yang jelas secara professional. Percaya atau tidak, paparan video yang cantik akan menjadi hambar jika audio yang dimasukkan di dalam video tidak berkualiti. Jadi, dalam memastikan bahan mengajar kami di jamin kualitinya, video dan audio setiap sesi pembelajaran telah dirakam dan diedit secara professional oleh team production kami.

Bahan pembelajaran untuk dimuat turun juga diberikan dalam bentuk pdf atau ebook. Setiap peserta boleh memuat turun bahan-bahan tersebut untuk tujuan rujukan di kemudian hari.

Gamification.

Kami turut membangunkan sistem gamification di dalam platform ini bermula pertengahan 2018. Gamification boleh diertikan sebagai proses mengambil sesuatu yang sudah ada – laman web, aplikasi perusahaan, komuniti dalam talian – dan mengintegrasikan mekanik permainan ke dalamnya untuk memotivasi penyertaan, pembabitan aktif, dan kesetiaan. Di mana setiap pergerakan pelajar di dalam platform akan diberikan mata ganjaran.

Mata ganjaran ini dapat dikumpul dari semasa ke semasa. Di mana, kami telah masukkan produk bonus yang hanya boleh ditebus secara percuma menggunakan mata ganjaran anda. Produk bonus ini tidak diterbitkan pada mana-mana topik tutorial kami selepas atau sebelum ini.

Jadi, bagi menebus produk bonus ini, anda perlu mengumpul seberapa banyak mata ganjaran yang boleh dengan sentiasa aktif di dalam platform, berbincang, menyempurnakan tutorial, memberikan idea topik baharu dan sebagainya.

Lagi banyak anda aktif di dalam platform, lagi bertambah mata ganjaran yang bakal dikumpul.

Sijil Tamat Disediakan.

Sesungguhnya kursus sulam manik tidak akan lengkap tanpa memberikan sijil tamat kepada para pelajar. Untuk pengetahuan anda sijil tamat akan diberikan setelah anda menamatkan dengan sempurna kesemua modul yang disediakan di dalam kursus sulam manik yang anda ikuti.

Sijil-sijil ini boleh dimuat turun dan dikongsikan di dalam media sosial anda untuk memaparkan tahap pencapaian anda dalam topik yang telah dipelajari. Malah, dengan sijil ini, anda boleh menggunakannya sebagai sijil tambahan untuk referens skill anda. Pastinya anda mampu menambah nilai kemahiran anda biarpun anda mempelajarinya untuk sekadar hobi ataupun untuk menjana pendapatan anda.

Kami menyediakan khidmat kursus sulam manik yang bermutu untuk anda menguasai dan mempelajari seni kerajinan ini tidak kira di mana jua anda berada. Terima kasih kerana meluangkan masa untuk melakukan kajian tentang Akademi2u. Kami sentiasa bersedia untuk bekerjasama dengan anda.

WhatsApp kami di 013-9854461 untuk pertanyaan selanjutnya.

Akademi2u

Kursus Online Sulaman dan Jahitan Akademi2u

Kursus Sulam Manik di Jitra Kedah