Daftar Kursus Menjahit Manik Di Pokok Sena

Daftar Kursus Menjahit Manik Di Pokok Sena

 

 

Adakah anda sedang mencari kursus menjahit manik di berdekatan kawasan anda? Adakah anda ingin belajar manik tetapi tidak tahu di mana tempat kursus menjahit manik berhampiran anda? Adakah anda mahu mendaftar kursus menjahit manik sebagai persediaan untuk menjadi usahawan? Atau adakah anda mahu mendaftar kursus menjahit manik di kediaman anda kerana berminat dengan dunia seni kerajinan tangan ini?

Dengan lebih 1 dekad pengalaman dalam dunia seni kerajinan tangan ini, Akademi2u memperkenalkan kursus menjahit manik secara atas talian untuk anda. Kami mempunyai lebih 3587 peserta yang mendaftar dan belajar secara online di Akademi2u sehingga 2017. Malah, jumlah ini bertambah dari semasa ke semasa setiap hari tidak mengira masa.

Malah, Akademi2u juga telah menjadi rujukan untuk Buku Teks Pendidikan Seni dan Visual Tingkatan Dua. Untuk itu, bermula daripada 2017, kami telah mengadakan lebih banyak topik tutorial secara percuma untuk anda mempelajarinya. Topik tutorial percuma ini dimasukkan ke dalam laman sesawang Akademi2u dari semasa ke semasa mengikut permintaan dan idea para peserta kami.

Oleh itu, anda tidak sahaja mampu mempelajari apa jua seni kerajinan tangan bersama kami, akan tetapi anda juga mampu mengutarakan cadangan tajuk yang mahu anda pelajari.

 

 

Khidmat Kursus Menjahit Manik.

Tujuan kami adalah untuk menyediakan servis kursus menjahit manik yang professional dan berkualiti untuk memenuhi kemahuan anda. Kami menyediakan aneka modul kursus menjahit manik bermula dari kurikulum manik untuk pemula, kurikulum manik pertengahan, kurikulum manik advance, kurikulum manik crumble serta kurikulum manik 3D. Kesemuanya boleh anda lihat di halaman topik tutorial jahitan sulaman kraf kami.

Adapun kurikulum kursus menjahit manik telah dibahagikan mengikut level kemahiran setiap ahli bermula dari level kemahiran pemula hingga ke level kemahiran penyulam berpengalaman. Tidak cukup dengan itu, kami telah membina ruangan Forum di dalam platform pada awal tahun 2018 ini untuk anda memulakan perbincangan berkaitan dengan topik yang sedang dipelajari. Pengajar anda sedia menolong menyelesaikan kebuntuan untuk setiap pertanyaan anda.

Akademi2u sentiasa prihatin dalam membina perhubungan jangka panjang dengan ahli kami walaupun selepas tamat mengikuti kursus menjahit manik dengan kami. Ini amat bertepatan dengan matlamat kami iaitu pembelajaran sepanjang zaman yang membolehkan kami menolong ahli kami untuk sukses dalam dunia seni kerajinan tangan ini.

Tidak kira, walaupun anda hendak mengikuti kursus menjahit manik hanya untuk suka-suka atau untuk memantapkan kemahiran anda, Akademi2u adalah sumber yang terbaik. Ini berikutan anda boleh mempelajari jahit manik biarpun tanpa perlu menhadiri kursus menjahit manik secara fizikal. Hanya di hujung jari sahaja, anda sudah mampu mempelajarinya walau di mana jua lokasi anda.

Namun, sekiranya anda mahu mengikuti kursus menjahit manik secara fizikal, dan jarak lokasi atau masa bukanlah penghalang anda, maka anda boleh terus melayari laman web Akademi Sulaman Sri Classic. Di sana, terdapat aneka kursus menjahit manik yang boleh dipelajari secara fizikal. Akademi Sulaman Sri Classic menyediakan kursus menjahit manik secara one to one basis tanpa ada peserta lain. Maksudnya, anda akan belajar secara peribadi bersama tenaga pengajar Sri Classic secara perseorangan. Sesi kursus menjahit manik secara berkumpulan turut disediakan atas jemputan penganjur sahaja.

Adapun jarak lokasi atau waktu merupakan satu kesulitan buat anda untuk mempelajari seni kemahiran kerajinan tangan ini, maka sesi pembelajaran secara atas talian di Akademi2u adalah pilihan yang paling sesuai. Anda boleh mengikuti apa jua tutorial seni kerajinan tangan yang dimuatkan di sini secara atas talian tidak kira di mana jua anda berada.

Tenaga Pengajar Kursus Menjahit Manik Berpengalaman

Tenaga pengajar Akademi2u merupakan guru yang mempunyai banyak pengalaman dalam industri ini bagi memastikan setiap modul yang dibangunkan adalah berkualiti dan menepati kehendak pasaran semasa. Kami yakin, pengalaman adalah guru yang terbaik. Apatah lagi sekiranya ia merupakan pengalaman yang ditimba dalam sesuatu industri seperti industri kerajinan halus tangan ini. Inilah pengalaman yang tidak boleh dijual beli.

Sebab itu terdapat modul rahsia dan tip yang dimasukkan dalam setiap modul untuk membantu memberikan pengetahuan yang lebih jelas kepada pelajar. Segmen tip dan rahsia ini diperkenalkan agar pelajar tidak mengulangi kesilapan dan kesalahan yang bakal dilakukan semasa mempraktikkan teknik yang telah dipelajarinya.

Malah kesemua modul pembelajaran telah disusun dengan langkah yang mudah diikuti bagi memastikan kesemua pelajar memahaminya secara menyeluruh. Kesemua ini adalah hasil daripada pengalaman tenaga pengajar bertahun-tahun lamanya dalam industri kerajinan halus tangan ini. Pihak Akademi2u tidak begitu rigid dengan teori pembelajaran. Akan tetapi, kami terapkan konsep praktikal dalam setiap sesi pembelajaran kami di Akademi2u ini.

Apa Kata Graduan Kami

show-testimonials alias=’Homepage Testimony’

Bahan Mengajar Berkualiti.

Bagi memastikan kualiti pembelajaran terjaga, kesemua modul telah diseragamkan dalam bentuk online video. Ia dirakam dan disunting secara professional dengan paparan video yang jelas dan berkualiti. Setiap segmen video telah dipecahkan berdasarkan modul bagi menyenangkan pelajar menerima kesemua info dengan baik.

Setiap video telah dirakam dengan audio yang jelas secara professional. Mahu tidak mahu, paparan video yang menarik akan menjadi hambar jika audio yang dimasukkan di dalam video tidak berkualiti. Justeru, untuk memastikan bahan mengajar kami di jamin kualitinya, video dan audio setiap sesi pembelajaran telah dirakam dan disunting secara professional oleh team production kami.

Bahan sisipan pembelajaran untuk dimuat turun juga diberikan dalam bentuk pdf atau ebook. Setiap peserta boleh memuat turun bahan-bahan mengajar untuk tujuan rujukan di kemudian hari.

Gamification.

Kami turut menyediakan sistem gamification di dalam platform ini semenjak pertengahan tahun 2018. Gamification membawa erti proses mengambil sesuatu yang sudah ada – laman web, aplikasi perusahaan, komuniti dalam talian – dan mengintegrasikan mekanik permainan ke dalamnya untuk memotivasi penyertaan, pembabitan aktif, dan kesetiaan. Di mana setiap aktiviti anda di dalam platform akan diberikan mata ganjaran.

Mata ganjaran ini dapat dikumpul dari semasa ke semasa. Di mana, kami telah sediakan produk bonus yang hanya boleh didapatkan secara percuma menggunakan mata ganjaran anda. Produk bonus ini tidak diterbitkan pada mana-mana tajuk tutorial kami selepas atau sebelum ini.

Justeru, untuk mendapatkan produk bonus ini, anda perlu mengumpul seberapa banyak mata ganjaran yang boleh dengan sentiasa aktif, berdiskusi, menghabiskan topik tutorial, memberikan cadangan topik baharu dan sebagainya.

Lagi banyak anda aktif di dalam platform, makin bertambah mata ganjaran yang bakal dikumpul.

Sijil Tamat Disediakan.

Sesungguhnya kursus menjahit manik tidak akan sempurna tanpa menganugerahkan sijil tamat kepada para pelajar. Untuk makluman anda sijil tamat akan diberikan setelah anda menamatkan dengan sempurna kesemua modul yang dimuatkan di dalam kursus menjahit manik yang anda ikuti.

Sijil-sijil ini boleh dimuat turun dan dihebahkan di dalam media sosial anda untuk memaparkan tahap pencapaian anda dalam topik yang telah dipelajari. Malah, dengan sijil ini, anda boleh menggunakannya sebagai sijil tambahan untuk profil anda. Pastinya anda akan berjaya menambah nilai kemahiran anda walaupun anda mempelajarinya untuk sekadar hobi ataupun untuk menjana pendapatan sampingan anda.

Kami menyediakan servis kursus menjahit manik yang terbaik untuk anda mempelajari dan menguasai seni halus tangan ini walau di mana jua anda berada. Terima kasih kerana meluangkan waktu dan masa untuk meninjau tentang Akademi2u. Kami sentiasa bersedia untuk bekerjasama dengan anda.

WhatsApp kami di 013-9854461 untuk pertanyaan selanjutnya.

Akademi2u

Kursus Online Sulaman dan Jahitan Akademi2u

Kursus Menjahit Manik di Pokok Sena Kedah