Kursus Menjahit Manik Kedah

Kursus Menjahit Manik Kedah

 

 

Adakah anda sedang mencari kursus menjahit manik di sekitar kawasan anda? Adakah anda mahu menimba ilmu tetapi tidak tahu di mana lokasi kursus menjahit manik berhampiran anda? Adakah anda mahu memasuki kursus menjahit manik untuk persediaan untuk menambah nilai kemahiran anda? Atau adakah anda mahu mengikuti kursus menjahit manik di kawasan anda kerana berminat dengan dunia kerajinan tangan ini?

Dengan lebih 10 tahun pengalaman menerusi dunia kerajinan tangan ini, Akademi2u memperkenalkan kursus menjahit manik secara atas talian kepada anda. Kami mempunyai lebih 3587 ahli yang mendaftar dan belajar secara atas talain di Akademi2u sehingga 2017. Malah, jumlah ini telah bertambah dari semasa ke semasa setiap waktu tidak mengira masa.

Adapun, Akademi2u juga telah diambil sebagai rujukan untuk Buku Teks Pendidikan Seni dan Visual Tingkatan Dua. Justeru, bermula daripada tahun tersebut, kami telah memberikan lebih banyak topik secara percuma untuk anda mempelajarinya. Topik tutorial percuma ini dimuatkan ke dalam web Akademi2u dari semasa ke semasa mengambil kira idea dan permintaan para peserta kami.

Oleh itu, anda bukan sahaja dapat mempelajari pelbagai seni kerajinan tangan bersama kami, akan tetapi anda juga boleh memberikan sumbang saran topik yang mahu anda pelajari.

Khidmat Kursus Menjahit Manik.

Tujuan kami adalah untuk menyediakan servis kursus menjahit manik yang berkualiti dan terbaik untuk memenuhi kehendak anda. Kami memperkenalkan pelbagai modul kursus menjahit manik bermula dari kurikulum manik untuk pemula, kurikulum manik pertengahan, kurikulum manik advance, kurikulum manik crumble serta kurikulum manik 3D. Kesemuanya boleh anda lihat di halaman topik tutorial jahitan sulaman kraf kami.

Untuk pengetahuan anda, kesemua kurikulum kursus menjahit manik telah dibahagikan mengikut tahap kemahiran setiap pelajar bermula dari tahap kemahiran pemula hingga ke tahap kemahiran penyulam berpengalaman. Adapun, kami telah membina ruangan Forum di dalam platform pada awal tahun 2018 ini untuk setiap ahli berdaftar memulakan perbincangan berkaitan dengan tajuk yang sedang diikuti. Pengajar anda sedia memberikan jawapan untuk setiap pertanyaan anda.

Kami sentiasa prihatin dalam membina perhubungan jangka panjang dengan pelajar kami walaupun selepas menyempurnakan sesi kursus menjahit manik bersama kami. Ini bertepatan dengan konsep kami iaitu pembelajaran sepanjang zaman yang membolehkan kami menolong pelajar kami untuk berjaya dalam dunia kemahiran berasaskan tangan ini.

Tidak kira, biarpun anda hendak mengikuti kursus menjahit manik hanya untuk suka-suka atau untuk menimba ilmu baru, Akademi2u adalah platform yang terbaik. Ini berikutan anda boleh mempelajari manik biarpun tanpa perlu menghadirkan diri kursus menjahit manik secara fizikal. Hanya dengan menggunakan gajet atau PC sahaja, anda sudah dapat mempelajarinya walau di mana jua lokasi kediaman anda.

Sebaliknya, sekiranya anda hendak mengikuti kursus menjahit manik secara fizikal, dan jarak lokasi atau masa bukanlah satu kekangan kepada anda, maka anda boleh terus melayari laman web Akademi Sulaman Sri Classic. Di sana, terdapat pelbagai kursus menjahit manik yang boleh diikuti secara fizikal. Akademi Sulaman Sri Classic menyediakan kursus menjahit manik secara private coaching tanpa ada peserta lain. Maksudnya, anda akan menuntut ilmu secara peribadi bersama tenaga pengajar Sri Classic secara perseorangan. Sesi kursus menjahit manik secara berkumpulan turut disediakan atas jemputan penganjur sahaja.

Jika jarak lokasi atau waktu merupakan satu penghalang kepada anda untuk mempelajari seni kemahiran ini, maka pembelajaran secara atas talian di Akademi2u adalah pilihan yang terbaik. Anda boleh mendaftar diri apa jua tutorial seni kerajinan halus tangan yang dimuatkan di sini secara atas talian walau di mana jua anda berada.

Tenaga Pengajar Kursus Menjahit Manik Berpengalaman

Tenaga pengajar Akademi2u merupakan guru berpengalaman dalam sektor ini bagi memastikan setiap modul yang dibina adalah berkualiti dan menepati kehendak pasaran. Kami percaya, pengalaman adalah guru yang paling berkesan. Apatah lagi jika ia merupakan pengalaman yang ditimba menerusi penglibatan aktif dalam sesuatu industri seperti industri kerajinan tangan ini. Inilah pengalaman yang tidak mampu untuk dijual beli.

Oleh itu terdapat modul tip dan rahsia yang diselitkan dalam setiap modul untuk menolong memberikan pengetahuan yang lebih jelas kepada pelajar. Segmen tip dan rahsia ini diperkenalkan dengan harapan pelajar tidak melakukan kesalahan dan kesilapan yang bakal dilakukan sewaktu mempraktikkan teknik yang sedang diikutinya.

Malah kesemua modul pembelajaran telah disusun dengan langkah yang mudah diikuti bagi memastikan setiap pelajar memahaminya secara menyeluruh. Kesemua ini adalah rentetan daripada pengalaman tenaga pengajar bertahun-tahun lamanya dalam industri kerajinan tangan ini. Pihak kami tidak begitu rigid dengan teori pembelajaran. Adapun, kami lebih mengambil kira konsep praktikal dalam setiap sesi pembelajaran kami di Akademi2u ini.

Apa Kata Pelajar Kami

show-testimonials alias=’Widget Testimoni’

Bahan Mengajar Berkualiti.

Bagi memastikan kualiti pembelajaran dijaga, kesemua modul telah dipersembahkan dalam bentuk online video. Ia dirakam dan diedit secara professional dengan paparan video yang jelas dan berkualiti. Setiap segmen video telah dipecahkan berdasarkan modul bagi menyenangkan pelajar menerima kesemua info dengan lebih berkesan.

Setiap video telah dirakam dengan audio yang jelas secara professional. Percaya atau tidak, paparan video yang cantik akan menjadi hambar sekiranya audio yang dimasukkan di dalam video tidak berkualiti. Justeru, dalam memastikan bahan mengajar kami di jamin kualitinya, video dan audio setiap sesi pembelajaran telah dirakam dan diedit secara professional oleh team production kami.

Bahan pembelajaran untuk dimuat turun juga disediakan dalam bentuk ebook atau pdf. Setiap peserta boleh memuat turun bahan-bahan mengajar untuk tujuan rujukan di kemudian hari.

Gamification.

Kami turut menyediakan sistem gamification di dalam platform ini semenjak pertengahan tahun 2018. Gamification membawa maksud proses mengambil sesuatu yang sudah ada – laman web, aplikasi perusahaan, komuniti dalam talian – dan mengintegrasikan mekanik permainan ke dalamnya untuk memotivasi penyertaan, pembabitan aktif, dan kesetiaan. Di mana setiap pergerakan anda di dalam platform akan diberikan mata ganjaran.

Point ini boleh dikumpul dari semasa ke semasa. Di mana, kami telah wujudkan produk bonus yang hanya boleh didapatkan secara percuma menggunakan mata ganjaran anda. Produk bonus ini tidak diterbitkan pada mana-mana topik tutorial kami selepas atau sebelum ini.

Oleh yang demikian, untuk menebus produk bonus ini, anda perlu mengumpul seberapa banyak mata ganjaran yang boleh dengan sentiasa aktif, berbincang, menghabiskan topik tutorial, memberikan idea topik baharu dan sebagainya.

Lagi banyak anda berinteraksi di dalam platform, lagi bertambah mata ganjaran yang bakal dikumpul.

Sijil Tamat Disediakan.

Setiap kursus menjahit manik tidak akan lengkap tanpa menganugerahkan sijil tamat kepada para pelajar. Untuk makluman anda sijil tamat akan dianugerahkan setelah anda menamatkan dengan sempurna kesemua modul yang disediakan di dalam kursus menjahit manik yang anda ikuti.

Sijil-sijil ini boleh di download dan dikongsikan di dalam media sosial anda untuk menghebahkan tahap pencapaian anda dalam topik yang telah dipelajari. Malahan, dengan sijil ini, anda boleh menjadikannya sebagai sijil tambahan untuk portfolio anda. Pastinya anda berupaya menambah nilai kemahiran anda walaupun anda mempelajarinya untuk sekadar hobi mahupun untuk menjana pendapatan anda.

Kami menyediakan servis kursus menjahit manik yang bermutu untuk anda mempelajari dan menguasai seni halus ini walau di mana jua anda berada. Terima kasih kerana meluangkan waktu untuk meninjau tentang Akademi2u. Kami sentiasa bersedia untuk bekerjasama dengan anda.

WhatsApp kami di 013-9854461 untuk pertanyaan selanjutnya.

Akademi2u

Kursus Online Sulaman dan Jahitan Akademi2u

Bandar dan Area Kursus Menjahit Manik di Kedah:

Sungai Petani
Alor Setar
Kulim
Jitra
Baling
Pendang
Langkawi
Yan
Sik
Kuala Nerang
Pokok Sena