Daftar Kursus Manik Di Kuala Nerang

Daftar Kursus Manik Di Kuala Nerang

 

 

Adakah anda sedang mencari kursus manik berhampiran kawasan kediaman anda? Adakah anda mahu belajar manik tetapi tidak tahu di mana tempat kursus manik berhampiran anda? Adakah anda ingin memasuki kursus manik sebagai persediaan untuk menjadi usahawan? Atau adakah anda ingin mengikuti kursus manik di kediaman anda kerana ingin berjinak-jinak dalam dunia seni kerajinan tangan ini?

Dengan lebih 1 dekad pengalaman menerusi dunia seni kerajinan tangan ini, Akademi2u memperkenalkan kursus manik secara online kepada anda. Kami mempunyai lebih 3587 peserta berdaftar secara atas talain di Akademi2u sehingga 2017. Malah, jumlah ini telah bertambah dari semasa ke semasa setiap hari tidak mengira masa.

Adapun, Akademi2u juga telah menjadi bahan rujukan untuk Buku Teks Pendidikan Seni dan Visual Tingkatan Dua. Untuk itu, bermula daripada tahun tersebut, kami telah menawarkan lebih banyak topik tutorial secara percuma untuk anda mempelajarinya. Tutorial percuma ini ditambahkan ke dalam web Akademi2u dari semasa ke semasa mengambil kira idea dan permintaan para peserta kami.

Justeru, anda bukan sahaja dapat mempelajari aneka seni kerajinan tangan bersama kami, bahkan anda juga digalakkan memberikan idea topik yang ingin anda pelajari.

 

 

Khidmat Kursus Manik.

Tujuan kami adalah untuk memberikan servis kursus manik yang terbaik dan berkualiti untuk memenuhi kehendak anda. Kami menawarkan pelbagai modul kursus manik bermula dari modul manik untuk pemula, modul manik pertengahan, modul manik advance, modul manik crumble serta modul manik 3D. Kesemuanya boleh anda lihat di halaman topik tutorial jahitan sulaman kraf kami.

Adapun modul kursus manik telah dipecahkan mengikut level kemahiran setiap pelajar bermula dari level kemahiran pemula hingga ke level kemahiran penyulam berpengalaman. Tidak cukup dengan itu, kami telah membina ruangan Forum di dalam platform pada awal 2018 ini untuk peserta memulakan diskusi berkaitan dengan topik yang sedang dipelajari. Pengajar anda sedia menolong menyelesaikan kebuntuan untuk setiap kemusykilan anda.

Akademi2u sentiasa komited dalam membina perhubungan jangka panjang dengan pelajar kami sungguhpun selepas tamat mengikuti kursus manik bersama kami. Ini sinonim dengan matlamat kami iaitu pembelajaran sepanjang zaman yang membolehkan kami membantu pelajar kami untuk lebih berjaya dalam dunia kerajinan tangan ini.

Tidak kira, walaupun anda mahu mengikuti kursus manik hanya sekadar hobi atau untuk menimba ilmu baru, Akademi2u adalah sumber yang terbaik. Ini disebabkan anda boleh mempelajari sulaman manik biarpun tanpa perlu mengikuti kursus manik secara fizikal. Hanya dengan menggunakan internet sahaja, anda sudah dapat mempelajarinya walau di mana jua tempat anda.

Akan tetapi, jika anda ingin mendaftar kursus manik secara fizikal, dan jarak lokasi atau masa bukanlah penghalang anda, maka anda boleh terus melayari laman web Akademi Sulaman Sri Classic. Di akademi tersebut, terdapat bermacam-macam kursus manik yang boleh dipelajari secara fizikal. Akademi Sulaman Sri Classic menyediakan kursus manik secara one to one basis tanpa ada peserta lain. Maksudnya, anda akan menuntut ilmu secara peribadi bersama tenaga pengajar Sri Classic secara perseorangan. Sesi kursus manik secara group turut disediakan atas jemputan penganjur sahaja.

Adapun jarak lokasi atau masa merupakan kekangan anda untuk mempelajari seni kemahiran ini, maka sesi pembelajaran secara online di Akademi2u adalah pilihan yang paling sesuai. Anda boleh mengikuti apa jua topik seni kerajinan tangan yang dimuatkan di sini secara online walau di mana jua anda berada.

Tenaga Pengajar Kursus Manik Berpengalaman

Tenaga pengajar Akademi2u merupakan guru berpengalaman dalam sektor ini untuk memastikan setiap modul yang telah dibangunkan adalah berkualiti dan menepati kehendak semasa. Kami percaya, pengalaman adalah guru yang paling berkesan. Apatah lagi sekiranya ia merupakan pengalaman yang ditimba melalui penglibatan aktif dalam sesuatu industri seperti industri kerajinan tangan ini. Inilah pengalaman yang tidak dapat dijual beli.

Sebab itu terdapat modul rahsia dan tip yang dimasukkan dalam setiap modul untuk membantu memberikan kefahaman yang lebih jelas kepada peserta. Segmen rahsia dan tip ini diperkenalkan agar peserta tidak mengulangi kesalahan dan kesilapan yang bakal dilakukan semasa mempraktikkan teknik yang sedang dipelajarinya.

Malah semua modul pembelajaran telah diatur dengan langkah yang mudah diikuti bagi memastikan setiap peserta memahaminya secara optimum. Kesemua ini adalah rentetan daripada pengalaman tenaga pengajar bertahun-tahun lamanya dalam industri kerajinan tangan ini. Pihak kami tidak menitikberatkan soal teori pembelajaran. Akan tetapi, kami terapkan konsep praktikal dalam segenap sesi pembelajaran kami di Akademi2u ini.

Apa Kata Graduan Kami

show-testimonials alias=’Homepage Testimony’

Bahan Mengajar Berkualiti.

Bagi memastikan kualiti pembelajaran sentiasa dijaga, kesemua modul telah dibangunkan dalam bentuk online video. Ia dirakam dan disunting secara professional dengan hasil paparan video yang jelas dan menarik. Setiap segmen video telah dipecahkan berpandukan pecahan modul bagi menyenangkan peserta menerima kesemua maklumat dengan berkesan.

Setiap video telah dirakam dengan audio yang jelas secara professional. Percaya atau tidak, paparan video yang menarik akan menjadi hambar jika audio yang dimasukkan di dalam video tidak berkualiti. Jadi, dalam memastikan bahan mengajar kami berkualiti, video dan audio setiap sesi pembelajaran telah dirakam dan disunting secara professional oleh team production kami.

Bahan-bahan mengajar untuk dimuat turun juga disediakan dalam bentuk ebook atau pdf. Setiap peserta boleh memuat turun bahan-bahan mengajar untuk tujuan rujukan di kemudian hari.

Gamification.

Kami turut menyediakan sistem gamification di dalam platform ini semenjak pertengahan 2018. Gamification boleh diertikan sebagai proses mengambil sesuatu yang sudah ada – laman web, aplikasi perusahaan, komuniti dalam talian – dan mengintegrasikan mekanik permainan ke dalamnya untuk memotivasi penyertaan, pembabitan aktif, dan kesetiaan. Di mana setiap aktiviti pelajar di dalam platform akan diberikan point.

Mata ganjaran ini dapat dikumpul dari semasa ke semasa. Di mana, kami telah sediakan produk bonus yang hanya boleh ditebus milik secara percuma menggunakan point terkumpul anda. Produk bonus ini tidak diterbitkan di dalam mana-mana topik tutorial kami selepas atau sebelum ini.

Untuk itu, bagi menebus produk bonus ini, anda perlu mengumpul seberapa banyak point yang boleh dengan sentiasa aktif di dalam platform, berbincang, menghabiskan topik tutorial, memberikan cadangan topik baharu dan sebagainya.

Lagi banyak anda berinteraksi di dalam platform, makin bertambah point yang bakal dikumpul.

Sijil Tamat Disediakan.

Setiap kursus manik tidak akan lengkap tanpa pemberian sijil tamat kepada para peserta. Untuk makluman anda sijil tamat akan dianugerahkan setelah anda menamatkan dengan sempurna kesemua modul yang dimuatkan di dalam kursus manik yang anda ikuti.

Sijil-sijil ini boleh dimuat turun dan dihebahkan di dalam media sosial anda untuk menghebahkan tahap pencapaian anda dalam topik yang telah dipelajari. Malahan, dengan sijil ini, anda boleh menggunakannya sebagai sijil tambahan untuk referens skill anda. Pastinya anda dapat menambah nilai kemahiran anda walaupun anda mempelajarinya untuk sekadar hobi mahupun untuk menjana pendapatan sampingan anda.

Kami menyediakan servis kursus manik yang bermutu untuk anda menguasai dan mempelajari kemahiran ini walau di mana jua anda berada. Terima kasih kerana meluangkan waktu untuk meninjau tentang Akademi2u. Kami sentiasa bersedia untuk bekerjasama dengan anda.

WhatsApp kami di 013-9854461 untuk pertanyaan selanjutnya.

Akademi2u

Kursus Online Sulaman dan Jahitan Akademi2u

Kursus Manik di Kuala Nerang Kedah