Daftar Kursus Manik Di Baling

Daftar Kursus Manik Di Baling

 

 

Adakah anda ingin mencari kursus manik di berdekatan kediaman anda? Adakah anda mahu menimba ilmu tetapi tidak tahu di mana tempat kursus manik berhampiran anda? Adakah anda mahu memasuki kursus manik sebagai persediaan untuk menjana pendapatan anda? Atau adakah anda mahu mengikuti kursus manik di kawasan kediaman anda kerana meminati dunia kerajinan tangan ini?

Dengan lebih 1 dekad pengalaman dalam dunia kerajinan tangan ini, Akademi2u memperkenalkan kursus manik secara atas talian untuk anda. Kami mempunyai lebih 3587 ahli yang mendaftar dan belajar secara online di Akademi2u sehingga 2017. Malah, jumlah ini telah bertambah dari semasa ke semasa setiap hari tanpa mengira masa.

Tidak cukup dengan itu, Akademi2u juga telah menjadi bahan rujukan untuk Buku Teks Pendidikan Seni dan Visual Tingkatan Dua. Malah, bermula daripada tahun tersebut, kami telah memasukkan lebih banyak topik secara percuma untuk anda mempelajarinya. Topik tutorial percuma ini dimuatkan ke dalam laman sesawang Akademi2u dari semasa ke semasa mengambil kira permintaan dan idea para peserta kami.

Oleh yang demikian, anda tidak sahaja dapat mempelajari apa jua seni kerajinan tangan bersama kami, bahkan anda juga mampu memberikan idea tajuk yang mahu anda dalami.

 

 

Khidmat Kursus Manik.

Matlamat kami adalah untuk memberikan servis kursus manik yang professional dan berkualiti untuk memenuhi kemahuan anda. Kami membina pelbagai modul kursus manik bermula dari segmen manik untuk pemula, segmen manik pertengahan, segmen manik advance, segmen manik crumble serta segmen manik 3D. Kesemuanya boleh anda lihat di halaman topik tutorial jahitan sulaman kraf kami.

Adapun kesemua segmen kursus manik telah dibahagikan mengikut level setiap pelajar bermula dari level pemula hingga ke level penyulam berpengalaman. Malah, kami telah membina ruangan Forum di dalam platform pada awal tahun 2018 ini untuk peserta memulakan perbincangan berkaitan dengan topik yang sedang diikuti. Pengajar anda sedia menolong menyelesaikan kebuntuan untuk setiap pertanyaan anda.

Kami sentiasa prihatin dalam membina perhubungan jangka panjang dengan pelajar kami meskipun selepas tamat mengikuti kursus manik dengan kami. Ini sinonim dengan konsep kami iaitu pembelajaran sepanjang zaman yang membolehkan kami membantu pelajar kami untuk berjaya dalam dunia kerajinan tangan ini.

Tidak kira, samada anda mahu mengikuti kursus manik hanya sekadar hobi atau untuk menimba ilmu baru, Akademi2u adalah sumber yang terbaik. Ini disebabkan anda boleh mempelajari jahitan manik biarpun tanpa perlu mengikuti kursus manik secara fizikal. Hanya dengan menggunakan talian internet sahaja, anda sudah dapat mempelajarinya walau di mana jua anda berada.

Akan tetapi, sekiranya anda mahu mendaftar kursus manik secara fizikal, dan jarak lokasi atau masa bukanlah satu kekangan kepada anda, maka anda boleh terus melayari laman web Akademi Sulaman Sri Classic. Di akademi tersebut, terdapat bermacam-macam kursus manik yang boleh diikuti secara fizikal. Akademi Sulaman Sri Classic menyediakan kursus manik secara private coaching tanpa ada peserta lain. Maksudnya, anda akan menuntut ilmu secara peribadi bersama tenaga pengajar Sri Classic secara persendirian. Sesi kursus manik secara berkumpulan turut disediakan atas jemputan penganjur sahaja.

Adapun jarak lokasi atau masa merupakan satu penghalang kepada anda untuk mempelajari seni kerajinan tangan ini, maka sesi pembelajaran secara atas talian di Akademi2u adalah pilihan yang sesuai. Anda berupaya mendaftar diri apa jua tutorial seni kerajinan halus tangan yang disediakan di sini secara atas talian walau di mana jua anda berada.

Tenaga Pengajar Kursus Manik Berpengalaman

Tenaga pengajar Akademi2u merupakan pengajar berpengalaman dalam sektor ini bagi memastikan setiap modul yang telah dibina adalah berkualiti dan menepati kehendak pasaran semasa. Kami percaya, pengalaman adalah guru yang paling berkesan. Apatah lagi jika ia merupakan pengalaman yang ditimba melalui sesuatu industri seperti industri seni halus tangan ini. Inilah pengalaman yang tidak mampu untuk dijual beli.

Disebabkan itu terdapat segmen tip dan rahsia yang dimasukkan dalam setiap modul untuk menolong memberikan pengetahuan yang lebih jelas kepada peserta. Segmen tip dan rahsia ini diperkenalkan agar peserta tidak melakukan kesalahan dan kesilapan yang bakal dibuat ketika mana mempraktikkan teknik yang telah dipelajarinya.

Malah setiap modul pembelajaran telah disusun atur dengan step yang mudah difahami bagi memastikan setiap peserta memahaminya secara optimum. Kesemua ini adalah rentetan daripada pengalaman tenaga pengajar bertahun-tahun lamanya dalam industri seni halus tangan ini. Pihak Akademi2u tidak begitu rigid dengan teori pembelajaran. Adapun, kami lebih mengambil kira konsep praktikal dalam segenap sesi pembelajaran kami di Akademi2u ini.

Apa Kata Peserta Kami

show-testimonials alias=’Homepage Testimony’

Bahan Mengajar Berkualiti.

Bagi memastikan kualiti pembelajaran dijaga, kesemua modul telah diselaraskan dalam bentuk online video. Ia dirakam dan diedit secara professional dengan hasil paparan video yang jelas dan menarik. Kesemua segmen video telah dipecahkan berdasarkan modul bagi menyenangkan peserta menerima kesemua maklumat dengan baik.

Kesemua video telah dirakam dengan audio yang jelas secara professional. Percaya atau tidak, paparan video yang cantik akan menjadi hambar jikalau audio yang dimasukkan di dalam video adalah tidak jelas. Justeru, untuk memastikan bahan mengajar kami berkualiti, video dan audio setiap sesi pembelajaran telah dirakam dan disunting secara professional oleh team production kami.

Bahan sisipan pembelajaran untuk dimuat turun juga diberikan dalam bentuk ebook atau pdf. Setiap peserta boleh mendownload bahan-bahan mengajar untuk tujuan rujukan di kemudian hari.

Gamification.

Akademi2u turut membangunkan sistem gamification di dalam platform ini semenjak pertengahan tahun 2018. Gamification membawa erti proses mengambil sesuatu yang sudah ada – laman web, aplikasi perusahaan, komuniti dalam talian – dan mengintegrasikan mekanik permainan ke dalamnya untuk memotivasi penyertaan, pembabitan aktif, dan kesetiaan. Di mana setiap aktiviti pelajar di dalam platform akan diberikan point.

Point ini boleh dikumpul dari semasa ke semasa. Di mana, kami telah sediakan produk bonus yang hanya boleh ditebus milik secara percuma menggunakan mata ganjaran anda. Produk bonus ini tidak diterbitkan pada mana-mana tajuk tutorial kami selepas atau sebelum ini.

Jadi, bagi mendapatkan produk bonus ini, anda perlu mengumpul seberapa banyak point yang boleh dengan sentiasa aktif di dalam platform, melakukan perbincangan, menghabiskan topik tutorial, memberikan idea topik baharu dan sebagainya.

Lagi banyak anda berinteraksi di dalam platform, makin bertambah point yang bakal dikumpul.

Sijil Tamat Disediakan.

Setiap kursus manik tidak akan sempurna tanpa pemberian sijil tamat kepada para peserta. Untuk pengetahuan anda sijil tamat akan dianugerahkan setelah anda menyempurnakan kesemua modul yang terdapat di dalam kursus manik yang anda ikuti.

Sijil-sijil ini boleh di download dan dikongsikan di dalam media sosial anda untuk memaparkan tahap pencapaian anda dalam topik yang telah dipelajari. Malahan, dengan sijil ini, anda boleh menggunakannya sebagai sijil tambahan untuk portfolio anda. Pastinya anda akan berjaya menambah nilai kemahiran anda walaupun anda mempelajarinya untuk sekadar hobi ataupun untuk menjana pendapatan sampingan anda.

Kami menyediakan servis kursus manik yang terbaik untuk anda mempelajari dan menguasai seni halus tangan ini tidak kira di mana jua anda berada. Terima kasih kerana meluangkan masa untuk mengetahui tentang Akademi2u. Kami sentiasa bersedia untuk bekerjasama dengan anda.

WhatsApp kami di 013-9854461 untuk pertanyaan selanjutnya.

Akademi2u

Kursus Online Sulaman dan Jahitan Akademi2u

Kursus Manik di Baling Kedah