Daftar Kursus Jahitan Manik Di Kuala Nerang

Daftar Kursus Jahitan Manik Di Kuala Nerang

 

 

Adakah anda sedang mencari kursus jahitan manik di berdekatan kawasan kediaman anda? Adakah anda ingin belajar manik tetapi tidak tahu di mana tempat kursus jahitan manik berhampiran anda? Adakah anda mahu memasuki kursus jahitan manik sebagai persediaan untuk menjana pendapatan anda? Atau adakah anda mahu mengikuti kursus jahitan manik di tempat anda kerana ingin berjinak-jinak dalam dunia kerajinan tangan ini?

Dengan lebih 10 tahun pengalaman dalam dunia kerajinan tangan ini, Akademi2u memperkenalkan kursus jahitan manik secara atas talian untuk anda. Kami mempunyai lebih 3587 peserta yang mendaftar dan belajar secara online di Akademi2u sehingga 2017. Malah, jumlah ini menakuk dari semasa ke semasa setiap hari tidak mengira masa.

Untuk makluman, Akademi2u juga telah menjadi rujukan untuk Buku Teks Pendidikan Seni dan Visual Tingkatan Dua. Justeru, bermula daripada 2017, kami telah mengadakan lebih banyak tutorial secara percuma untuk anda mempelajarinya. Topik tutorial percuma ini ditambahkan ke dalam laman sesawang Akademi2u dari semasa ke semasa mengikut kehendak dan sumbang saran para peserta kami.

Oleh itu, anda bukan sahaja boleh mempelajari pelbagai seni kerajinan tangan bersama kami, bahkan anda juga boleh memberikan sumbang saran tajuk yang mahu anda pelajari.

 

 

Khidmat Kursus Jahitan Manik.

Matlamat kami adalah untuk menyediakan servis kursus jahitan manik yang berkualiti dan professional untuk memenuhi kemahuan anda. Kami menyediakan pelbagai modul kursus jahitan manik bermula dari modul manik untuk pemula, modul manik pertengahan, modul manik advance, modul manik crumble serta modul manik 3D. Kesemuanya boleh anda lihat di halaman topik tutorial jahitan sulaman kraf kami.

Adapun modul kursus jahitan manik telah dipecahkan mengikut level kemahiran setiap pelajar bermula dari level kemahiran pemula hingga ke level kemahiran penyulam berpengalaman. Tidak cukup dengan itu, kami telah membina ruangan Forum di dalam platform pada awal tahun 2018 ini untuk setiap ahli berdaftar memulakan perbincangan berkaitan dengan topik yang sedang diikuti. Pengajar anda sedia memberikan jawapan untuk setiap kemusykilan anda.

Kami sentiasa prihatin dalam membina perhubungan jangka panjang dengan pelajar kami meskipun selepas menghabiskan modul kursus jahitan manik dengan kami. Ini bersesuaian dengan matlamat kami iaitu pembelajaran sepanjang zaman yang membolehkan kami menolong pelajar kami untuk sukses dalam dunia seni kerajinan tangan ini.

Tidak kira, walaupun anda hendak mengikuti kursus jahitan manik hanya untuk suka-suka atau untuk menjana pendapatan, Akademi2u adalah platform yang terbaik. Ini berikutan anda boleh mempelajari sulaman manik biarpun tanpa perlu menhadiri kursus jahitan manik secara fizikal. Hanya di hujung jari sahaja, anda sudah boleh mempelajarinya walau di mana jua lokasi kediaman anda.

Sebaliknya, jika anda hendak mengikuti kursus jahitan manik secara fizikal, dan jarak lokasi atau masa bukanlah penghalang anda, maka anda boleh terus melayari laman web Akademi Sulaman Sri Classic. Di Akademi Sulaman Sri Classic, terdapat pelbagai kursus jahitan manik yang boleh diikuti secara fizikal. Akademi Sulaman Sri Classic mengadakan kursus jahitan manik secara orang perseorangan tanpa ada peserta lain. Dalam erti kata lain, anda akan menuntut ilmu secara peribadi bersama tenaga pengajar Sri Classic secara solo. Sesi kursus jahitan manik secara group turut disediakan atas jemputan penganjur sahaja.

Adapun jarak lokasi atau waktu merupakan satu bebanan anda untuk mempelajari seni kemahiran ini, maka sesi pembelajaran secara atas talian di Akademi2u adalah pilihan yang tepat. Anda mampu mempelajari apa jua topik seni kerajinan halus tangan yang dipaparkan di sini secara atas talian walau di mana jua anda berada.

Tenaga Pengajar Kursus Jahitan Manik Berpengalaman

Tenaga pengajar Akademi2u merupakan tenaga pengajar berpengalaman dalam sektor ini untuk memastikan setiap modul yang telah dibangunkan adalah berkualiti dan menepati kehendak pasaran semasa. Kami amat yakin, pengalaman adalah guru yang paling berkesan. Apatah lagi jika ia merupakan pengalaman yang ditimba melalui penglibatan aktif dalam sesuatu industri seperti industri kerajinan tangan ini. Inilah pengalaman yang tidak dapat dijual beli.

Disebabkan itu terdapat modul rahsia dan tip yang dimasukkan dalam setiap modul untuk memberikan pengetahuan yang lebih jelas kepada peserta. Segmen tip dan rahsia ini diketengahkan dengan harapan peserta tidak mengulangi kesalahan dan kesilapan yang bakal dilakukan semasa mempraktikkan teknik yang sedang diikutinya.

Malah setiap modul pembelajaran telah diatur dengan step yang mudah difahami bagi memastikan setiap peserta memahaminya secara penuh. Kesemua ini adalah hasil daripada pengalaman tenaga pengajar bertahun-tahun lamanya dalam industri kerajinan tangan ini. Akademi2u tidak begitu rigid dengan teori pembelajaran. Adapun, kami terapkan konsep praktikal dalam setiap sesi pembelajaran kami di Akademi2u ini.

Apa Kata Pelajar Kami

show-testimonials alias=’Homepage Testimony’

Bahan Mengajar Berkualiti.

Untuk memastikan kualiti pembelajaran sentiasa dijaga, kesemua modul telah diselaraskan dalam bentuk online video. Ia dirakam dan disunting secara professional dengan hasil paparan video yang jelas dan menarik. Setiap segmen video telah dipecahkan berdasarkan modul bagi memudahkan peserta menerima kesemua maklumat dengan lebih berkesan.

Setiap video telah dirakam dengan audio yang jelas secara professional. Percaya atau tidak, paparan video yang berkualiti akan menjadi hambar jikalau audio yang dimuatkan di dalam video tidak berkualiti. Justeru, dalam memastikan bahan mengajar kami di jamin kualitinya, video dan audio setiap sesi pembelajaran telah dirakam dan diedit secara professional oleh team production kami.

Bahan pembelajaran untuk dimuat turun juga diberikan dalam bentuk pdf atau ebook. Setiap peserta boleh memuat turun bahan-bahan mengajar untuk tujuan rujukan di kemudian hari.

Gamification.

Akademi2u turut menyediakan sistem gamification di dalam platform ini bermula pertengahan tahun 2018. Gamification boleh diertikan sebagai proses mengambil sesuatu yang sudah ada – laman web, aplikasi perusahaan, komuniti dalam talian – dan mengintegrasikan mekanik permainan ke dalamnya untuk memotivasi penyertaan, pembabitan aktif, dan kesetiaan. Di mana setiap pergerakan pelajar di dalam platform akan diberikan mata ganjaran.

Point ini boleh dikumpul dari semasa ke semasa. Di mana, kami telah masukkan produk bonus yang hanya boleh dimiliki secara percuma menggunakan mata ganjaran anda. Produk bonus ini tidak akan dikeluarkan di dalam mana-mana tajuk tutorial kami selepas atau sebelum ini.

Justeru, untuk memiliki produk bonus ini, anda perlu mengumpul seberapa banyak mata ganjaran yang boleh dengan sentiasa aktif di dalam platform, berdiskusi, menghabiskan topik tutorial, memberikan idea topik baharu dan sebagainya.

Lagi banyak anda aktif di dalam platform, makin banyak mata ganjaran yang bakal dikumpul.

Sijil Tamat Disediakan.

Setiap kursus jahitan manik tidak akan lengkap tanpa menganugerahkan sijil tamat kepada para peserta. Untuk makluman anda sijil tamat akan dianugerahkan setelah anda menamatkan dengan sempurna kesemua modul yang dimuatkan di dalam kursus jahitan manik yang anda ikuti.

Sijil-sijil ini boleh dimuat turun dan dikongsikan di dalam media sosial anda untuk menghebahkan tahap pencapaian anda dalam topik yang telah dipelajari. Malahan, dengan sijil ini, anda boleh menjadikannya sebagai sijil tambahan untuk profil anda. Pastinya anda akan dapat menambah nilai kemahiran anda walaupun anda mempelajarinya untuk sekadar hobi mahupun untuk menjana pendapatan anda.

Kami menyediakan servis kursus jahitan manik yang terbaik untuk anda menguasai dan mempelajari seni halus ini walau di mana jua anda berada. Terima kasih kerana meluangkan masa dan waktu untuk mengetahui tentang Akademi2u. Kami sentiasa bersedia untuk bekerjasama dengan anda.

WhatsApp kami di 013-9854461 untuk pertanyaan selanjutnya.

Akademi2u

Kursus Online Sulaman dan Jahitan Akademi2u

Kursus Jahitan Manik di Kuala Nerang Kedah