Daftar Kursus Jahitan Manik Di Jitra

Daftar Kursus Jahitan Manik Di Jitra

 

Kursus jahitan manik di Jitra. Adakah anda sedang mencari kursus jahitan manik di Jitra atau berdekatan kawasan anda? Adakah anda mahu menimba ilmu tetapi tidak tahu di mana tempat kursus jahitan manik di Jitra atau berhampiran anda? Adakah anda ingin mendaftar kursus jahitan manik sebagai persediaan untuk menambah nilai kemahiran anda? Atau adakah anda ingin mendaftar kursus jahitan manik di Jitra kerana ingin berjinak-jinak dalam dunia seni kerajinan tangan ini?

Dengan lebih 10 tahun pengalaman menerusi dunia seni kerajinan tangan ini, Akademi2u memperkenalkan kursus jahitan manik secara atas talian untuk anda. Kami mempunyai lebih 3587 pelajar yang mendaftar secara atas talain di Akademi2u sehingga 2017. Malah, jumlah ini bertambah dari semasa ke semasa setiap waktu tanpa mengira masa.

Buku Teks Pendidikan Seni dan Visual Tingkatan DuaUntuk pengetahuan anda, Akademi2u juga telah menjadi bahan rujukan untuk Buku Teks Pendidikan Seni dan Visual Tingkatan Dua. Justeru, bermula daripada 2017, kami telah memasukkan lebih banyak topik tutorial secara percuma untuk anda mempelajarinya. Topik tutorial percuma ini dimuatkan ke dalam web Akademi2u dari semasa ke semasa mengambil kira cadangan dan permintaan para peserta kami.

Oleh yang demikian, anda tidak sahaja dapat mempelajari pelbagai seni kerajinan tangan bersama kami, tetapi anda juga boleh mengutarakan sumbang saran tajuk yang ingin anda dalami.

 

 

Khidmat Kursus Jahitan Manik.

Baju Kurung BermanikMatlamat kami adalah untuk menyediakan khidmat kursus jahitan manik yang professional dan berkualiti untuk memenuhi kehendak anda. Kami menyediakan aneka modul kursus jahitan manik bermula dari kurikulum manik untuk pemula, kurikulum manik pertengahan, kurikulum manik advance, kurikulum manik crumble serta kurikulum manik 3D. Kesemuanya boleh anda lihat di halaman topik tutorial jahitan sulaman kraf kami.

Adapun kesemua kurikulum kursus jahitan manik telah dicerakinkan mengikut tahap kemahiran setiap ahli bermula dari tahap kemahiran pemula hingga ke tahap kemahiran penyulam berpengalaman. Tidak cukup dengan itu, kami telah memperkenalkan ruangan Forum di dalam platform pada awal tahun 2018 ini untuk pelajar memulakan perbincangan berkaitan dengan topik yang sedang dipelajari. Pengajar anda sedia membantu dan memberikan jawapan untuk setiap pertanyaan anda.

Akademi2u sentiasa prihatin dalam membina perhubungan jangka panjang dengan ahli kami meskipun selepas menghabiskan modul kursus jahitan manik dengan kami. Ini amat bertepatan dengan matlamat kami iaitu pembelajaran sepanjang zaman yang membolehkan kami membantu ahli kami untuk sukses dalam dunia kerajinan tangan ini.

Baju Kurung BermanikTidak kira, biarpun anda ingin mengikuti kursus jahitan manik hanya sebagai hobi atau sebagai proses menjadi usahawan, Akademi2u adalah platform yang terbaik. Ini kerana anda boleh mempelajari manik biarpun tanpa perlu turut serta kursus jahitan manik secara fizikal. Hanya dengan menggunakan talian internet sahaja, anda sudah dapat mempelajarinya walau di mana jua lokasi kawasan anda.

Adapun, sekiranya anda mahu mendaftar kursus jahitan manik secara fizikal, dan jarak lokasi atau masa bukanlah merupakan penghalang anda, maka anda boleh terus melayari laman web Akademi Sulaman Sri Classic. Di sana, terdapat bermacam-macam kursus jahitan manik yang boleh dipelajari secara fizikal. Akademi Sulaman Sri Classic menyediakan kursus jahitan manik secara orang perseorangan tanpa ada peserta lain. Maksudnya, anda akan menuntut ilmu secara peribadi bersama tenaga pengajar Sri Classic secara solo. Sesi kursus jahitan manik secara berkumpulan turut disediakan atas jemputan penganjur sahaja.

Adapun jarak lokasi atau kesibukan masa merupakan satu bebanan anda untuk mempelajari seni kemahiran kerajinan tangan ini, maka pembelajaran secara atas talian di Akademi2u adalah pilihan yang paling sesuai. Anda berupaya mengikuti apa jua tutorial seni kerajinan tangan yang dipaparkan di sini secara atas talian tidak kira di mana jua anda berada.

Tenaga Pengajar Kursus Jahitan Manik Berpengalaman

Tenaga pengajar Akademi2u merupakan tenaga pengajar berpengalaman dalam industri ini bagi memastikan setiap modul yang telah dibina adalah berkualiti dan menepati kehendak pasaran semasa. Kami amat yakin, pengalaman adalah guru yang paling berkesan. Apatah lagi jika ia merupakan pengalaman yang ditimba melalui penglibatan aktif dalam sesuatu industri seperti industri kerajinan halus tangan ini. Inilah pengalaman yang tidak mampu untuk dijual beli.

Kursus Jahitan Manik Di JitraSebab itu terdapat segmen tip dan rahsia yang dihimpunkan dalam setiap modul untuk menolong memberikan kefahaman yang lebih jelas kepada peserta. Segmen tip dan rahsia ini diperkenalkan mudah-mudahan peserta tidak melakukan kesilapan dan kesalahan yang bakal dilakukan ketika mana mempraktikkan teknik yang sedang diikutinya.

Malah setiap modul pembelajaran telah diatur dengan langkah yang mudah diikuti bagi memastikan setiap peserta memahaminya secara optimum. Kesemua ini adalah rentetan daripada pengalaman tenaga pengajar bertahun-tahun lamanya dalam industri kerajinan halus tangan ini. Akademi2u tidak begitu rigid dengan teori pembelajaran. Adapun, kami lebih mengambil pakai konsep praktikal dalam setiap sesi pembelajaran kami di Akademi2u ini.

Apa Kata Peserta Kami

 

 

Bahan Mengajar Berkualiti.

Bagi memastikan kualiti pembelajaran terpelihara, kesemua modul telah dipersembahkan dalam bentuk video streaming. Ia dirakam dan disunting secara professional dengan hasil paparan video yang jelas dan menarik. Setiap segmen video telah dipecahkan berpandukan pecahan modul bagi memudahkan peserta menerima kesemua maklumat dengan lebih berkesan.

Setiap video telah dirakam dengan audio yang jelas secara professional. Mahu tidak mahu, paparan video yang cantik akan menjadi hambar jika audio yang dimuatkan di dalam video tidak berkualiti. Justeru, bagi memastikan bahan mengajar kami di jamin kualitinya, video dan audio setiap sesi pembelajaran telah dirakam dan diedit secara professional oleh team production kami.

Bahan sisipan pembelajaran untuk dimuat turun juga disediakan dalam bentuk ebook atau pdf. Setiap peserta boleh memuat turun bahan-bahan tersebut untuk tujuan rujukan di kemudian hari.

Gamification.

Sistem Gamifikasi KursusAkademi2u turut membangunkan sistem gamification di dalam platform ini bermula pertengahan tahun 2018. Gamification boleh diertikan sebagai proses mengambil sesuatu yang sudah ada – laman web, aplikasi perusahaan, komuniti dalam talian – dan mengintegrasikan mekanik permainan ke dalamnya untuk memotivasi penyertaan, pembabitan aktif, dan kesetiaan. Di mana setiap pergerakan pelajar di dalam platform akan diberikan mata ganjaran.

Mata ganjaran ini boleh dikumpul dari semasa ke semasa. Di mana, kami telah wujudkan produk bonus yang hanya boleh didapatkan secara percuma menggunakan point terkumpul anda. Produk bonus ini tidak akan dikeluarkan pada mana-mana tajuk tutorial kami sebelum atau selepas ini.

Untuk itu, bagi mendapatkan produk bonus ini, anda perlu mengumpul seberapa banyak mata ganjaran yang boleh dengan sentiasa aktif, berbincang, menghabiskan topik tutorial, memberikan idea topik baharu dan sebagainya.

Lagi banyak anda berinteraksi di dalam platform, makin bertambah mata ganjaran yang bakal dikumpul.

Sijil Tamat Disediakan.

Setiap kursus jahitan manik tidak akan sempurna tanpa menganugerahkan sijil tamat kepada para peserta. Untuk pengetahuan anda sijil tamat akan diberikan setelah anda menyempurnakan kesemua modul yang dimuatkan di dalam kursus jahitan manik yang anda ikuti.

Sijil Kursus Jahitan Manik Di JitraSijil-sijil ini boleh di download dan dikongsikan di dalam media sosial anda untuk memaparkan tahap pencapaian anda dalam topik yang telah dipelajari. Malah, dengan sijil ini, anda boleh menggunakannya sebagai sijil tambahan untuk profil anda. Pastinya anda akan dapat menambah nilai kemahiran anda biarpun anda mempelajarinya untuk sekadar hobi mahupun untuk menjana pendapatan sampingan anda.

Kami menyediakan khidmat kursus jahitan manik yang bermutu untuk anda mempelajari dan menguasai seni halus tangan ini walau di mana jua anda berada. Terima kasih kerana meluangkan masa untuk meninjau tentang Akademi2u. Kami sentiasa bersedia untuk bekerjasama dengan anda.

WhatsApp kami di 013-9854461 untuk pertanyaan selanjutnya.

Akademi2u

Kursus Online Sulaman dan Jahitan Akademi2u

Kursus Jahitan Manik di Jitra Kedah